De Beste Toetsenborden
Doe de muis weg: Hoe sneltoetsen de productiviteit kunnen verbeteren

Doe de muis weg: Hoe sneltoetsen de productiviteit kunnen verbeteren

Geplaatst door 10-03-2022 16:59 door Sophie Jacobiatus

Heb je ooit overwogen om de muis weg te doen en als alternatief sneltoetsen te gaan gebruiken? Veel mensen praten over hoe sneltoetsen de productiviteit kunnen verbeteren, maar weinigen doen de moeite om deze onschatbare hulpmiddelen te leren. Het is tijd om in beweging te komen en productiever te worden door een paar sneltoetsen onder de knie te krijgen.

Het vertrouwd raken met sneltoetsen kan de hoeveelheid tijd die je aan taken besteedt drastisch verminderen. Bijvoorbeeld, in plaats van telkens naar de muis te grijpen als je tekst moet dupliceren, kun je gewoon de sneltoetsen Ctrl + C en Ctrl + V gebruiken om de tekst te kopiëren en te plakken. Dit kan veel tijd besparen bij taken als het bewerken van documenten. Zelfs eenvoudige functies zoals het doorzoeken van documenten kunnen versneld worden door sneltoetsen als Ctrl + F te gebruiken.

Bij het werken met programma's als Microsoft Word kun je nog meer tijd besparen door sneltoetsen te gebruiken voor veelvoorkomende opmaaktaken. In plaats van herhaaldelijk met de muis te klikken om de lettergrootte te veranderen, kun je sneltoetsen als Ctrl + Shift + > gebruiken om de lettergrootte te vergroten. Evenzo kun je met Ctrl + B snel de huidige selectie vet maken.

Sneltoetsen kunnen ook handig zijn bij het surfen op het web. Bijvoorbeeld, in plaats van met de muis door een lange webpagina te scrollen, kun je de Page Up en Page Down toetsen gebruiken om snel naar boven en beneden te gaan. Dit gaat veel sneller en bespaart je op den duur tijd.

Zoals je ziet zijn sneltoetsen essentiële hulpmiddelen voor elke professional die zijn productiviteit wil maximaliseren. De tijd die je bespaart door sneltoetsen te gebruiken kan snel oplopen en je helpen om dingen sneller gedaan te krijgen. Probeer de volgende keer dat je je computer gebruikt de muis weg te leggen en in plaats daarvan sneltoetsen te gebruiken. Je zult versteld staan hoeveel tijd je bespaart.