De Beste Toetsenborden
Je toetsenbord schoonmaken en onderhouden voor de beste prestaties

Je toetsenbord schoonmaken en onderhouden voor de beste prestaties

Geplaatst door 17-11-2022 11:25 door Ferry Muts

Als je gewend bent een computertoetsenbord te gebruiken, is het belangrijk er aandacht aan te besteden en ervoor te zorgen dat het in topconditie blijft. Verzorging van je toetsenbord helpt niet alleen bij optimale prestaties, maar zorgt er ook voor dat het langer meegaat en helpt je problemen als kleverige toetsen en andere technische problemen te voorkomen.

Hier volgen enkele tips voor het schoonmaken en onderhouden van je toetsenbord voor de beste prestaties:

  1. Haal de stekker eruit: Voordat je je toetsenbord schoonmaakt, moet je het altijd loskoppelen van de computer of de stroombron uitschakelen. Zo voorkom je dat er tijdens het schoonmaken schade ontstaat.

  2. Stofzuig stof weg: Een snelle en efficiënte manier om stof of vuil van de toetsen en tussen de toetsen weg te krijgen is door de stofzuigermond te gebruiken. Beweeg hem lichtjes rond de toetsen om het vuil weg te zuigen.

  3. Gebruik een vochtige doek: Gebruik voor hardere vlekken een vochtige doek of enkele doekjes. Je moet er ook voor zorgen dat de doek of doekjes niet te nat zijn, anders kan dit verdere schade veroorzaken.

  4. Maak moeilijk bereikbare plekken schoon: Gebruik een tandenborstel met zachte haren om moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken waar de stofzuiger of de vochtige doek niet bij kon.

  5. Schud de kruimels uit: Kruimels kunnen vrij moeilijk te verwijderen zijn, maar een snelle en gemakkelijke manier om ze weg te krijgen is door het toetsenbord ondersteboven te draaien en er een paar tikken op te geven.

  6. Toetskappen schoonmaken: Je kunt een wattenstaafje en wat zachte doek gebruiken om smurrie van de toetskappen te reinigen.

  7. Inspecteer op kleverige toetsen: Kleverige toetsen zijn een veel voorkomend probleem en verminderen niet alleen je typesnelheid, maar verkorten ook de levensduur van je toetsenbord. Inspecteer de toetsen op vastzittende toetsen, en je kunt een Q-tip en wrijfalcohol gebruiken om het probleem op te lossen.

Regelmatig schoonmaken en onderhouden van je toetsenbord helpt om ervoor te zorgen dat het langer meegaat, optimale prestaties levert en er goed uit blijft zien. Haal eerst de stekker uit het stopcontact, stof of stofzuig het, maak het vochtig en schud eventuele kruimels eruit voordat je controleert op kleverige toetsen. Gebruik voor hardnekkige vlekken een tandenborstel met zachte haren en gebruik voor het schoonmaken van de toetsen wattenstaafjes en alcohol.