De Beste Toetsenborden
Tien essentiële tips om je toetsenbord schoon te houden

Tien essentiële tips om je toetsenbord schoon te houden

Geplaatst door 03-11-2021 17:03 door Sophie Jacobiatus

Het regelmatig schoonmaken van je toetsenbord is belangrijk om te voorkomen dat vuil en kruimels zich ophopen, en om bacteriën en andere ziektekiemen te verminderen. Een vies toetsenbord kan zelfs leiden tot gezondheidsproblemen zoals luchtweginfecties, dus het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Hier zijn tien essentiële tips om je toetsenbord schoon en kiemvrij te houden:

  1. Zet hem uit: Voordat je begint met schoonmaken, moet je je computer uitzetten en de stekker van het toetsenbord uittrekken.

  2. Stofzuigen: Gebruik een stofzuiger om voorzichtig vuil en stof te verwijderen van de toetsen, randen en hoeken van je toetsenbord. Zorg ervoor dat je een lage zuigkracht gebruikt om kwetsbare onderdelen niet te beschadigen.

  3. Afvegen: Gebruik een zachte doek, bevochtigd met water of een milde reinigingsoplossing, om het oppervlak van je toetsenbord voorzichtig af te vegen.

  4. Borstel weg: Gebruik een oude tandenborstel of een Ultrasone Toetsenbordreiniger om in nauwe ruimtes te komen, zoals tussen de toetsen of in de ribbels van de toetsen, en borstel voorzichtig vuil weg.

  5. Saneren: Om bacteriën en ziektekiemen te verwijderen, gebruik je isopropylalcohol of een ontsmettingsdoekje ontworpen voor elektronische oppervlakken, zoals een schermreinigingsdoekje.

  6. Grondig afdrogen: Zorg ervoor dat je het toetsenbord grondig afdroogt met een doek om waterschade te voorkomen.

  7. Veeg het scherm af: Vergeet niet je computerscherm af te vegen om stof en vingerafdrukken te verwijderen.

  8. Maak de muis schoon: Vergeet niet ook je muis schoon te maken, want die kan een belangrijke broedplaats zijn voor ziektekiemen en bacteriën. Neem hem af met een zachte doek en zorg ervoor dat je in de kieren en knoppen komt.

  9. Laten zitten: Laat je toetsenbord en computer na het schoonmaken 10-15 minuten zitten voordat je ze weer aansluit.

  10. Spoel en herhaal: Het is belangrijk om je toetsenbord regelmatig schoon te maken om een gezonde en kiemvrije werkplek te behouden. Streef ernaar om je toetsenbord elke maand schoon te maken als onderdeel van je algemene computeronderhoud.

Het volgen van deze tips helpt om je toetsenbord schoon en kiemvrij te houden. Schoonmaken verbetert niet alleen je werkomstandigheden, maar kan ook het risico op gezondheidsproblemen verminderen. Heb jij nog andere tips om een toetsenbord schoon te houden? Laat het ons weten in de commentaren.